Dienstverlening
Veel ondernemers zien hun administratie als een enorme last. Wij zijn er om u deze last te ontnemen, zodat u zich volledig op uw onderneming kunt concentreren.

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Jaarrekening
Naast het samenstellen van uw jaarrekening kunnen wij nog een aantal zaken meer voor u en uw onderneming verzorgen.

Administratie
Periodiek (maandelijks, per kwartaal of per jaar) verwerken van uw financiële administratie, uw electronische aangifte Omzetbelasting en Intracommunautaire leveringen.
U kunt er voor kiezen zelf de administratie in te voeren en de controle aan ons over te laten of u besteed alles aan ons uit. De keuze is aan u.
We werken hier met Afas Online. Hierdoor werken we altijd met de meest actuele versie en kan overal ter wereld inzage in uw administratie worden verschaft. Of uw systeem nu op Windows of Apple draait, dat maakt niets uit.
Wij maken tevens gebruik van "scan- en herken" software met OCR techniek.
Afas is een software leverancier die voordurend in ontwikkeling is en met de tijd mee gaat.
Met Afas Online kunnen er tevens diverse koppelingen worden gelegd met uw eigen reeds in bezit zijnde software. Zo voorkomt u dubbele invoer en verkleind u de foutkans. Vraag ons naar de mogelijkheden.

Loonadministratie
Wij helpen en begeleiden u met uw personeelsbeleid. Wij verwerken uw loonadminstratie zodat u aan alle wettelijke regels voldoet en verzorgen uw electronische aangifte Loonheffingen.
Daarnaast kunnen wij u adviseren in allerhande vraagstukken omtrent uw werkgeverschap.

Fiscaal
Bij ondernemen horen ook fiscale zaken. Naast de nodige brede basiskennis van de Nederlandse fiscale wetgeving en de mogelijkheden hierin maken wij tevens gebruik van eerste klas fiscalisten.
Op regelmatige basis vindt er dossierreview plaats door een externe fiscalist. Daarnaast schakelen wij een externe fiscalist in indien dat nodig blijkt.
Wij kunnen u begeleiden in uw aangiften Inkomstenbelasting, Vennootschapsbelasting, waarbij uiteraard altijd gekeken wordt naar de fiscale voordelen die er voor u en uw onderneming mogelijk zijn.

Financiële planning
Ondermen betekent ook dat uw financiële zaken goed op een rij moet hebben. Niet alleen nu, maar ook voor later als u niet meer werkt.
Afhankelijk van uw situatie bekijken we voor hoe u uw vermogen gaat opbouwen en beheren. Of dit nu in eigen beheer is of dat u dit nu uitbesteed u krijgt van ons een onafhankelijk en objectief advies. Wij kijken immers wat voor uw situatie het beste is en passen dit ook in de tijd aan indien dit verlangd wordt.

Automatisering
De computer is niet meer uit het dagelijks leven weg te denken. Door op de juiste manier te automatiseren kunt uw onderneming beter exploiteren. Wij kunnen u bij dit vraagstuk helpen en begeleiden. Of het nu gaat om een kassasysteem, een factureringspakket of totaaloplossingen.

Advisering
Met de advisering gaan wij als kantoor het verst. Indien u dit wenst adviseren wij u op allerlei gebied, van zakelijk tot aan privé.
Of u nu een advies wilt over de ondernemingsvorm (eenmanszaak, V.O.F. of een B.V.), een investering, uitbreiding, bedrijfsovername, bedrijfsverkoop of over de studie van uw kinderen, het maakt niet uit.
Bij de beoordeling van de rechtsvorm van uw onderneming houden we een aantal aspecten tegen het licht welke we met u bespreken zodat u het begrijpt en u een weloverwogen keuze kunt maken.
Bij een investering gaan wij samen met u beoordelen of het zinvol is deze investering te doen, wat uw kosten zijn en de wijze van financieren.
Wij kunnen voor u een resultatenbegroting en liquiditeitsbegroting maken zodat u vooraf weet of een investering haalbaar is. Helaas … indien het niet haalbaar is zeggen wij dat ook.
Wilt u uitbreiden of een ander bedrijf overnemen? Wij zullen u daarmee begeleiden, zodat u achteraf niet voor verrassingen komt te staan.
Wilt u stoppen met werken en uw onderneming verkopen of eventueel aan uw kinderen overdragen? Wij begeleiden u en maken voor u een calculatie wat u nu daadwerkelijk overhoudt.Van der Ven c.s.
        advies en administratieburo